European Pellet Conference 2015

posted in: Blog | 0

Intre 24 – 27 februarie 2015 a avut loc la Wels (Austria), European Pellet Conference 2015 unde am fost prezenti. WSED2015

In cadrul conferintei vorbitorii au prezentat situatia la zi a produsului pelet atat pe piata europeana cat si pe piata internationala in general. Au fost analizate tendintele productiei de pelet atat din rasinoase cat si din foioase; stocarii si comercializarii peletului in general cat si influenta importurilor de pelet si tocatura din lemn din alte continente din afara Europei. In general exista un optimism in ceea ce priveste producerea de pelet cat si comercializarea acestuia. S-a observat ca din punc de vedere al comercializarii exista o crestere a vanzarilor , o dezvoltare lenta.

Concluzia generala este ca exista o crestere a cererii chiar daca  nu se bucura de un suport legislativ in Uniunea Europeana pe masura eficientei. Tendinta este sa foloseasca peleti certificati si in principal A1 conform EnPlus, DIN Plus. Inca nu exista o piata dezvoltata a peletului industrial cu exceptia Angliei si a Danemarcei, in schimb cel rezidential este promovat atat pentru sobe cat si pentru boilare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.