Logo_APPBRAsociația Producătorilor de Peleți și Brichete din România reprezintă interesele producătorilor și comercianților de peleți și brichete în acest sector, atât la nivel național cât și internațional.

Asociația Producatorilor de Peleți și Brichete din România denumită în continuare A.P.P.B.R, este o asociație non-profit, apolitică, cu caracter profesional, educațional, fără scop lucrativ, nonguvernamentală, autonomă cu personalitate juridică și funcționează în conformitate cu legislația română.

A.P.P.B.R. asigură informarea membrilor privind standardizarea și certificarea produselor, precum și oferirea sprijinului pentru probleme apărute privind producția, calitatea și siguranța. De asemenea, asociația promovează susținerea și apărarea intereselor economice, tehnice, juridice ale membrilor săi, precum și dezvoltarea spiritului de intrajutorare, colaborare și sprijin reciproc în activitățile pe care aceștia le desfășoară.

A.P.P.B.R. este membră a Consiliului European al Peleților (EPC) și a Asociației Europene a Biomasei (AEBIOM).  În cadrul conferințelor și întâlnirilor legate de sectorul peleților, membrii asociației sunt reprezentați de Președintele Asociației, domnul inginer Dorin Sfâca.