Conferinta ARBIO – Bucuresti

posted in: Blog | 0

In data de 18 Iunie 2014 a avut loc conferinta ARBIO in Bucuresti. Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz a realizat prima conferinta din domeniu in Romania.banner-inaugurare

La conferinta au luat parte ca si speaker Dl Gustav Merlin Presedintele Asociatiei Europene de Biomasa; Dl Jan Stambasky Presedintele Asociatiei Europene de Biogaz; Dl Ludger Sporh Presedintele Industriei Europene a Furnizorilor de Peleti . La nivel national au participat Dl Daniel Constantin Vice Prim Ministru, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Dl Eugen Teodorovici Ministrul Fondurilor Europene; Dl Mircea Geoana; Dl Emil Calota Vicepresedinte ANRE; Dl Dan Ioan Gheorghiu Consilier al Primului Ministru. Dl Dorin Sfaca Presedintele Asociatiei de Peleti si Brichete din Romania a tinut un discurs cu privire la nevoile si directiile ce trebuiesc urmarite in domeniu.

In cadrul conferintei au fost discutate directiile sectorului de Biomasa din Romania , baza noii strategii nationale pentru energie perioada 2014 -2015. In timpul acestui eveniment de 8 ore, 68 de investitori din Romania si din alte 16 tari i-au ascultat pe reprezentantii Guvernului prezentand fondurile disponibile pentru acest sector, mai mult de 400 de milioane de euro pana in prezent, dar si pasii pe care ii propun in continuare. 3 presedinti ai Asociatiilor Europene au explicat de ce BioEnergia este o prioritate pentru Europa, si de ce are un mare potential in Romania. Pe baza tuturor acestor afirmatii, domnul Ilias Papageorgiadis, presedintele ARBIO, si domnul Jean Valvis, membru al consiliului de administratie, au subliniat necesitatea unei Strategii Nationale pentru BioEnergie, in asa fel incat sa vizeze sutele de milioane de tone de deseuri produse in fiecare an, plus sa rezolve problemele grave de incalzire existente la nivel local in intreaga tara. (sursa ARBIO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.